Szukaj przepisów

poniedziałek, 10 lutego 2014

Pieczarki faszerowane

Składniki:
  • pieczarki
  • cebula
  • ser żółty
  • parmezan
  • pietruszka
  • jajko
  • bułka tarta
  • pieprz, sól

   Pieczarki myjemy i odcinamy ogonki. Kapelusze wydrążamy i odstawiamy na kilka chwil. Ogonki siekamy i przesmażamy na maśle, ze zeszkloną cebulą. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Odparowujemy powstały w trakcie smażenia sos i mamy gotowy farsz.
Studzimy farsz lekko, dodajemy siekaną pietruszkę, nieco parmezanu i nieco więcej tartego, żółtego sera. Tak wykorzystane pieczarkowe ogonki pakujemy do kapeluszy, a całość panierujemy w jajku i mące lub bułce tartej. I teraz mamy dwie drogi, albo usmażymy je na patelni, albo upieczemy w piekarniku. Niezależnie od naszego wyboru, złociste faszerowane kapelusze będą pyszne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...