Szukaj przepisów

środa, 26 lutego 2014

Sernik świąteczny Magdy Gessler

Składniki:
  • ciasto kruche 120 g
  • ser twarogowy 600 g
  • masło 100 g
  • cukier kryształ 120 g
  • jajko 1-2
  • mąka ziemniaczana 20 g
  • mąka 10 g
  • rodzynki 20 g
  • skórka pomarańczowa 20 g
  • śmietana 22% 20 g
  • cukier wanilinowy 20 g
Ser zemleć na maszynce. Ubić białka na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem. Do żółtek dodać ser, śmietanę, bakalie, cukier wanilinowy i masło. Wmieszać w pianę z białek. Dodać mąkę. Wymieszać. Kruchym ciastem wylepić spód i boki blaszki. Podpiec 10 min w piekarniku nagrzanym do 200°C. Wyjąć. Na podpieczony spód wlać masę serową. Piec ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni°C.

Czas 1 godz. 40 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...