Szukaj przepisów

niedziela, 23 lutego 2014

Szpinak z gorgonzolą Magdy Gessler

Składniki:
  • szpinak świeży 500
  • orzeszki piniowe 2 łyżki
  • suszone pomidory 4 plastry
  • oliwa 6 łyżek
  • szalotka 1
  • sól i pieprz
Posiekać szalotkę. Opłukać szpinak. Rozgrzać na patelni oliwę, podsmażyć szalotkę. Na suchej patelni uprażyć orzeszki piniowe. Do szalotki dodać szpinak i odrobinę soli. Smażyć krótko, tylko tyle, żeby zmiękł. Pomidory pokroić w paski. Wyłożyć szpinak na talerze. Posypać paskami pomidorów, pokruszona gorgonzolą i orzeszkami piniowymi.

Czas 15 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...