Składniki:
Pstrągi umyć, wytrzeć. Wnętrza natrzeć octem, do każdego włożyć ćwierć pęczka pietruszki. Pstrągi spanierować w mące i usmażyć na oliwie na chrupko. Wyjąć ryby, do oliwy dodać chili, 2 łyżki octu i posiekany pęczek natki. Włożyć pstrągi pogotować chwilę w tym ostrym sosie.
Znajdziesz tutaj gotowe, sprawdzone przepisy na ciasta, ciastka, wypieki, przekąski, przystawki, dania, zupy, potrawy, sosy, przetwory oraz inne dania. Przepisy kucharzy: Magda Gessler, Nigella Lowson, Nigel Slater, Kudłaci Kucharze
Szukaj przepisów
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Szczerze powiedziawszy nigdy nie miałam okazji przygotowywać pstrąga, natomiast tym przepisem mnie przekonaliście :) Będę próbować na pewno i dam znać jak wyszedł :)
OdpowiedzUsuń