Szukaj przepisów

czwartek, 27 lutego 2014

Babeczki czekoladowo - migdałowe Magdy Gessler

Składniki:
  • miękkie masło 0,5 kostki
  • cukier 0,5 szklanki
  • jajko 3
  • mąka 1 szklanka
  • mielone migdały 0,5 szklanki
  • kakao 4 łyżki
  • proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
  • płatki migdałowe do dekoracji
Piekarnik rozgrzać do 180⁰C. Masło z cukrem utrzeć, dodawać kolejno jajka, cały czas mieszając. Wymieszać mąkę, mielone migdały, kakao, proszek do pieczenia. Wsypać do masy maślanej i dokładni wymieszać. Nałożyć ciasto do formy na muffinki. Piec 12-15 minut. Udekorować babeczki płatkami migdałowymi.
Czas 35 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...