Szukaj przepisów

niedziela, 23 lutego 2014

Sałatka Genova Magdy Gessler

Składniki:
  • szpinak młody świeży 100 g
  • rukola 100 g
  • bazylia 2 garści listków
  • pomidorki koktajlowe 100 g
  • boczek wędzony chudy (cienkie plastry) 100 g
  • parmezan 50 g
  • ocet balsamiczny 2 łyżki
  • sól i świeżo zmielony pieprz
Boczek wytopić w piekarniku nagrzanym do 160 st. C na chrupkie płatki. Szpinak, rukolę, bazylię umyć i osuszyć. Pomidorki umyć i przekroić na połówki. Parmezan utrzeć na płatki. Wymieszać listki. Na talerzach ułożyć plastry chrupiącego boczku, na nich sałaty i pomidorki. Skropić octem balsamicznym, oprószyć sola i pieprzem, obsypać parmezanem. Kto się nie odchudza może polać sałatę tłuszczem wytopionym z boczku.

Czas 15 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...