Szukaj przepisów

środa, 26 lutego 2014

Śledź w kremie z mleczu Magdy Gessler

Składniki:
  • filety śledziowe 5 sztuk
  • olej słonecznikowy 500 ml
  • majonez 1 szklanka
  • kwaśna śmietana 0,5 szklanki
  • mlecz ze śledzia 2 sztuki
  • łyżka octu spirytusowego
  • cebula 1 sztuka
  • cytryna 1 sztuka
  • pieprz
Filety śledziowe zalać olejem, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i obraną ze skóry i pokrojoną w plastry cytrynę.

Połączyć majonez, śmietanę i przetarty przez sito mlecz doprawiając pieprzem i octem.

Filety śledziowe ułożyć na talerzu, polać kremem z mleczu i udekorować cząstką cytryny i gałązką kopru.

Czas 15 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...