Szukaj przepisów

niedziela, 23 lutego 2014

Pizza Murano Magdy Gessler

Składniki:
  • ciasto (patrz: przepisy podstawowe)
na wierzch każdego placka:
  • konfitura cebulowa 2 łyżki
  • bakłażan 3 plastry
  • cukinia 5 plasterków
  • pieczona papryka żółta 3 plastry
  • pomidory 5 plastrów
  • starty ser taleggio 3 łyżki
  • rozmaryn 1 gałązka
Z przygotowanego wcześniej ciasta uformować ciasto w placki o średnicy około 30 cm. Na każdym rozsmarować konfiturę, ułożyć warzywa, obsypać serem. Piec aż brzegi pizzy nabiorą złotego koloru, a ser się rozpuści. Po wyjęciu z pieca obsypać igiełkami rozmarynu.

Konfiturę cebulową robi się dusząc długo na wolnym ogniu, czerwoną cebulę pokrojoną w piórka w czerwonym wytrawnym winie. Pod koniec duszenia, konfiturę słodzi się miodem.

 Czas 1 godz. 30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...