Szukaj przepisów

czwartek, 27 lutego 2014

Sałatka z boczkiem Magdy Gessler

Składniki:
  • kolorowe sałaty 2 garście
  • wędzony boczek 8 plasterków
  • śmietana 2 łyżki
  • koperek 1 łyżeczka
  • ser pleśniowy 50 g
  • awokado 1
  • masło 1 łyżka
Sałaty umyć, osuszyć. Awokado i ser pokroić. Śmietanę wymieszać z koperkiem i szczyptą soli. Ułożyć sałaty na talerzu. Plastry boczku usmażyć na chrupko na patelni, pod koniec dodać masło. Boczek przełożyć na sałaty, polać sosem ze smażenia. Dołożyć awokado i ser. Udekorować kleksami śmietany.

Czas 30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...