Szukaj przepisów

środa, 26 lutego 2014

Zupa gulaszowa Magdy Gessler

Składniki:
  • marchew 1
  • pietruszka 1
  • cebula 2
  • bulion mięsny 1 l
  • wieprzowina 500 g
  • wędzony boczek 100 g
  • czosnek 4 ząbki
  • ostra papryka 1 łyżeczka
  • słodka papryka 1 łyżeczka
  • papryczka chili 1
  • pomidory w kawałkach 1 puszka
  • czerwona papryka 1
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kosteczkę. Chili przekroić, usunąć pestki, posiekać. Mięso pokroić w dużą kostkę. Rozgrzać boczek na patelni, dodać cebulę i posiekany czosnek. Podsmażyć. Dodać mięso. Zalać wywarem. Dodać papryki w proszku i chili. Gotować na średnim ogniu godzinę (mięso musi być zupełnie miękkie). Dodać pomidory. Doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze 20 minut. Zupa ma być bardzo gęsta.

Podawać udekorowaną krążkami papryki ze świeżym, białym pieczywem.

Czas 1 godz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...