Szukaj przepisów

poniedziałek, 17 lutego 2014

Jajecznica z kurkami Magdy Gessler

Składniki:
  • kurki 500 g
  • masło 50 g
  • jajka 12
  • cebule 2
  • gęsta wiejska śmietana 4 łyżki
  • koperek lub pietruszka 1 pęczek
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Świeże kurki, wiejskie jaja i pyszna wiejska śmietana. Czy można wyobrazić sobie lepszy początek dnia?

Oczyścić kurki, następnie pokroić. Obrać i posiekać cebulę. Następnie posiekać koperek lub pietruszkę. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić na nim cebulę, następnie dodać grzyby i smażyć 5-10 minut mieszając. Doprawić solą i pieprzem.

Jajka ubić ze śmietaną i posiekanymi ziołami, doprawić solą i pieprzem. Masę jajeczną wlać do kurek. Smażyć mieszając aż jajecznica się zetnie.

Jajecznica z kurkami najlepiej smakuje ze świeżym chlebem z masłem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...