Szukaj przepisów

wtorek, 25 lutego 2014

Kapuśniak z żeberkami Magdy Gessler

Składniki:
  • kiszona kapusta 1000 g
  • wywar mięsny 1000 ml
  • cebula 1
  • smalec 2 łyżki
  • kminek

Żeberka gotować w wywarze do miękkości. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na smalcu. Miękkie żeberka wyjąć z wywaru. Włożyć do wywaru pokrojoną kapustę i gotować do miękkości. Utłuc w moździerzu 2 łyżki ziaren kminku. Dosypać do kapusty. Obrać mięso z żeberek i pokroić w kawałki. Dodać do zupy. Doprawić pieprzem (delikatnie z solą, bo kapusta słona). Podawać gorącą. Kartofle z wody podać oddzielnie.

Czas 40 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...