Szukaj przepisów

środa, 12 marca 2014

Zupa kalafiorowa Magdy Gessler

Składniki:
  • średni kalafior 1
  • skrzydełka kurczaka 4
  • średnie marchewki 2
  • pietruszka 1
  • mały seler 1
  • koperek 1/2 pęczka
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • mała cebula 1
  • śmietana 18% 1/2 szklanki
  • sól
  • pieprz
Pokroić marchewkę w talarki, pietruszkę, seler i cebulę w małą kostkę. Kalafior podzielić na różyczki. Zalać skrzydełka litrem wody. Zagotować i usunąć szumowiny. Dodać warzywa i gotować do miękkości. Posiekać koperek i natkę pietruszki. Dodać do zupy, podprawić śmietaną.

Mięso wyjąć lub podawać z mięsem.

Czas 30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...