Szukaj przepisów

czwartek, 6 marca 2014

Filety drobiowe z grilla na ostro Magdy Gessler

Składniki:
  • filet z piersi kurczaka 750 g
  • czosnek 3 ząbki
  • oliwa 0,25 szklanki
  • ciemny sos sojowy 2 łyżki
  • ocet jabłkowy 3 łyżki
  • chili mielone 0,25 łyżeczki
  • pieprz
  • sól
Umyć, osuszyć i ewentualnie przekroić filety. Lekko rozbić drewnianym tłuczkiem. Wymieszać oliwę, czosnek przeciśnięty przez praskę, ocet, sos sojowy, chili, 2 szczypty soli i 2 szczypty pieprzu. Zalać mięso marynatą i wstawić na 3 godziny do lodówki. Lekko osączyć mięso z zalewy i grillować około 4-5 minut z każdej strony.

Czas 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...