Szukaj przepisów

czwartek, 6 marca 2014

Kurczak z oliwkami i cytryną Magdy Gessler

Składniki:
  • podwójna pierś z kurczaka 1
  • czarne oliwki kilkanaście sztuk
  • cytryna 2
  • oliwa 0,5 szklanki
  • pieprz
  • sól
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Włożyć do miski, polać sokiem z ½ cytryny i dwiema łyżkami oliwy. Oprószyć pieprzem i solą. Wstawić na godzinę do lodówki. Wlać pozostałą oliwę do naczynia żaroodpornego. Włożyć kawałki mięsa. Dodać oliwki. Pokroić cytrynę w półplasterki i ułożyć na wierzchu potrawy. Wstawić mięso do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piec 25 minut.

Czas 35 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...