Szukaj przepisów

piątek, 7 marca 2014

Krokiety z pieczarkami Magdy Gessler

Składniki:
  • naleśniki 4
  • pieczarki 500 g
  • cebula 1
  • tarty ser cheddar 100 g
  • posiekana natka pietruszki 3 łyżki
  • bułka tarta 1 szklanka
  • olej do smażenia
  • masło 1 łyżka
  • jajko 1
  • sól
  • pieprz
Pokroić pieczarki w drobną kosteczkę. Pokroić drobno cebulę, zeszklić na maśle i dodać pieczarki. Podsmażyć chwilę, zmniejszyć ogień i dusić kilka minut. Dodać ser, natkę pietruszki i wszystko dokładnie wymieszać, aż ser się rozpuści. Wystudzić gotowy farsz. Nakładać na naleśniki farsz i zawijać w krokiety. Obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju, aż krokiety się ładnie przyrumienią.

Czas 30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...