- serek kremowy 350 g
- twaróg 350 g
- jajka 4
- mąka pszenna 200 g
- śmietana 22% 120 ml
- mąka ziemniaczana 1 łyżka
- woda 2-3 łyżki
Przygotować ciasto: połączyć resztę serka kremowego z mąką. Mieszając dodać cukier i tyle wody, aby ciasto dało się zagnieść. Wylepić tortownicę (25 cm średnicy) kształtując wysoki brzeg. Włożyć do foliowej torebki i chłodzić w lodówce pół godziny.
Rozgrzać piekarnik do 180 C. Spód ciasta nakłuć widelcem w wielu miejscach. Piec sam spód 5-10 minut. Wyjąć, nałożyć masę serową i piec 45-50 minut. Sprawdzić patyczkiem i zostawić w piekarniku do ostygnięcia.
Posypać cynamonem, czekoladą lub cukrem pudrem.
Czas 1 godz. 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz