Szukaj przepisów

poniedziałek, 10 marca 2014

Kapuśniak Magdy Gessler

Składniki:
  • biała kapusta pół główki
  • pęczek włoszczyzny 1
  • cielęcina (żeberka albo karczek) 500 g
  • natka pietruszki garść
  • majeranek szczypta
  • masło 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
Zetrzeć warzywa na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać masło na patelni i je podsmażyć. Poszatkować kapustę i dorzucić do warzyw na patelni. Podsmażyć chwilę razem i przełożyć do garnka. Dodać mięso i zalać wodą, tak by sięgała 5 cm ponad zawartość naczynia. Gotować 30 do 45 minut. Przyprawić majerankiem, solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Czas 1 godz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...