Szukaj przepisów

środa, 12 marca 2014

Zupa tajska Magdy Gessler

Składniki:
  • pierś z kurczaka 100 g
  • posiekana trawa cytrynowa 1 łyżeczka
  • mleko kokosowe 1 mała puszka
  • bulion drobiowy 750 ml
  • małe limonki 2
  • zielona pasta curry
  • zielona papryka 2
  • chili 1
Pokroić kurczaka w paski i ugotować w bulionie razem z pokrojoną papryką, aż będzie miękki. Dodać posiekaną trawę cytrynową. Gotować 5 minut. Dodać sok z dwóch małych limonek i pastę curry (w zależności od tego czy ma być bardzo pikantna czy łagodniejsza - dodać mniej lub więcej pasty).

Odstawiamy garnek z ognia. Dodać mleczko kokosowe. Zupę można podawać przyozdobioną papryczką chili.

Czas 30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...