Zupa czosnkowa wg przepisu Magdy Gessler była hitem menu jednej z restauracji, które ratowała w "Kuchennych rewolucjach". Wszystkim gościom bardzo przypadła do gustu, i nie ma się czemu dziwić. To wyśmienite danie, mamy nadzieję, że będzie coraz bardziej popularne. Nie polecamy jej na kolację walentynkową, ale na każdą inną okazję, będzie idealna.
Składniki:
- 8 ząbków czosnku
- 1 cebula
- 2 ziemniaki
- 2 l bulionu warzywnego
- 2 łyżki masła
- 40 g boczku wędzonego
- sól, pieprz, majeranek
- czerstwe pieczywo na grzanki
- oliwa z oliwek
- tarty parmezan
Przygotować grzanki - pieczywo pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie. Do miseczek wkładać porcję grzanek i zalewać gorącą zupą. Posypać parmezanem. Aby zupa czosnkowa była bardziej kremowa, można przed zmiksowaniem dodać do niej jeden śmietankowy serek topiony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz