Szukaj przepisów

piątek, 14 marca 2014

Ryż na słodko Magdy Gessler

Składniki:
  • ryż biały lub brązowy 2 woreczki
  • jabłka 4
  • cynamon 3 łyżeczki
  • mleko 600 ml
  • śmietana kremówka 100 g
  • cukier 2 łyżki
Zagotować mleko z cukrem. Dodać ryż. Gotować na małym ogniu do momentu, aż ryż wchłonie mleko. Do ryżu dodać śmietanę i mieszać.

Pokroić umyte jabłka w kostkę. Wlać do rondelka pół szklanki wody, dodać jabłka z 3 łyżeczkami cynamonu, udusić. Układać warstwami naprzemiennie ryż i jabłka. Wstawić do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 min.

Można podawać z jogurtem naturalnym.

Czas 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...