Przepis Magdy Gessler z rewolucji w restauracji "Lemon Capri" w Pile
Składniki:
Sposób przygotowania:
Dynię obierz ze skóry, wydrąż nasiona, miąższ pokrój w mniejsze kawałki. Podsmaż ją na oliwie z posiekaną cebulą.
Świeże pomidory pokrój na cząstki i dodaj je do dyni. Dodaj także pomidory z puszki wraz z sokiem. Całość zalej wodą i gotuj do miękkości. Zblenduj. Dodaj śmietanę. Zupę z dyni i pomidorów dopraw solą, pieprzem, chilli i zielem angielskim. Na końcu dodaj starty na grubych oczkach ser gruyere.
Gruszki obierz, pokrój w ćwiartki, ułóż na blaszce wyłożoną pergaminem i piecz przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Zupę-krem z dyni i pomidorów Magda Gessler podawała z kleksem śmietany i kawałkiem pieczonej gruszki.
Brzmi niesamowicie apetycznie!
- 1 kg dyni
- 0,5 kg pomidorów świeżych
- puszka pomidorów konserwowych
- 1 duża cebula
- śmietana słodka
- 200 g sera gruyere
- mielone chilli
- mielone ziele angielskie
- dojrzałe gruszki
Sposób przygotowania:
Dynię obierz ze skóry, wydrąż nasiona, miąższ pokrój w mniejsze kawałki. Podsmaż ją na oliwie z posiekaną cebulą.
Świeże pomidory pokrój na cząstki i dodaj je do dyni. Dodaj także pomidory z puszki wraz z sokiem. Całość zalej wodą i gotuj do miękkości. Zblenduj. Dodaj śmietanę. Zupę z dyni i pomidorów dopraw solą, pieprzem, chilli i zielem angielskim. Na końcu dodaj starty na grubych oczkach ser gruyere.
Gruszki obierz, pokrój w ćwiartki, ułóż na blaszce wyłożoną pergaminem i piecz przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Zupę-krem z dyni i pomidorów Magda Gessler podawała z kleksem śmietany i kawałkiem pieczonej gruszki.
Brzmi niesamowicie apetycznie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz