Szukaj przepisów

poniedziałek, 10 lutego 2014

Kanie grillowane

Składniki:
  • kanie
  • oliwa z oliwek
  • sos sojowy
  • ocet balsamiczny
  • pietruszka
  • ząbek czosnku
  • mała cebula
  • pieprz, sól
    Grzyby można grillować, pod warunkiem, że nie są maślakami. Kanie do grillowania nadają się doskonale. A skoro o grillowaniu mowa, to wiadomo że bez marynaty ani rusz. Kanie zebrane, składniki przygotowane? Do dzieła!
    Marynatę sporządzamy z oliwy z oliwek, kilku kropel sosu sojowego i kilku octu balsamicznego. Siekamy pietruszkę, czosnek i cebulę, dodajemy do marynaty, doprawiamy solą i pieprzem, następnie zanurzamy w niej kapelusze. Wstawiamy do lodówki na pół godziny, a w tym czasie rozpalamy grill.
Jeśli nie mamy ochoty na jesienne grillowanie, możemy skorzystać z patelni grillowej. Na węglach grzyby grillujemy na specjalnych tackach, na patelni wystarczy je ułożyć. Opiekamy kanie około 10-15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...