- mąka 300 g
- masło 200 g
- cukier 100 g
- gruszki 1 kg
- sok z cytryny 2 łyżki
- rodzynki 100 g
- bakalie 50 g
- sól szczypta
- olej 5 łyżek
- rum 1 łyżka
- bułka tarta 50 g
Rozwałkować ciasto, rozciągnąć aby było jak najcieńsze i posmarować roztopionym masłem. Posypać bułką tartą.
Gruszki wymieszać z cukrem i ułożyć na warstwie z bułką tartą. Obsypać mieszanką rodzynek i bakalii. Ciasto zrolować pomagając sobie serwetą. Ułożyć struclę na wysmarowaną tłuszczem blachę.
Posmarować lekko masłem i wstawić do piekarnika na około 20-25 minut. Piec w temperaturze 210'C.
Czas 1 godz. 20 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz