Szukaj przepisów

poniedziałek, 17 lutego 2014

Aromatyczne kotleciki jagnięce Magdy Gessler

Składniki:
  • kotleciki jagnięce ze świniarki 6
  • czosnek 2 ząbki
  • tymianek 1 garść
  • rozmaryn 1 garść
  • miód akacjowy 3-4 łyżki
  • papryczki chili 1
  • olej rydzowy 5-6 łyżek
Przepyszne kotleciki w wielkopolskim stylu.

Wszystkie składniki marynaty, łącznie z posiekaną papryczką, przekładamy do malaksera i miksujemy na gładką masę (chyba że mamy moździerz – wtedy lepiej utrzeć). Kotleciki płuczemy i osuszamy papierem kuchennym, a następnie nacieramy marynatą i odstawiamy na parę godzin albo na noc do lodówki.
Po tym czasie wyjmujemy je z marynaty (warto zdjąć jej nadmiar nożem, bo lubi się przypalać) i smażymy na gorącej patelni grillowej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...