Szukaj przepisów

poniedziałek, 24 lutego 2014

Sałatka z kurczakiem Magdy Gessler

Składniki:
  • szpinak 500 g
  • Podwójna pierś kurczaka 1
  • parmezan w kawałku 50 g
  • oliwa 10 łyżek
  • sok z cytryny 2 łyżeczki
  • czosnek 1 ząbek
  • zioła prowansalskie garstka
Kurczaka pokroić w cienkie plasterki, obsypać solą, pieprzem i ziołami. Na 6 łyżkach oliwy usmażyć kurczaka na dużym ogniu. Szpinak przebrać, opłukać i osuszyć. Ewentualnie porwać większe liście. Wymieszać pozostała oliwę z sokiem z cytryny i rozdrobnionym czosnkiem na gładki sos. Ułożyć kurczaka na liściach szpinaku, polać sosem, posypać wiórkami parmezanu. Podawać z grzankami.

Czas 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...