Szukaj przepisów

poniedziałek, 24 lutego 2014

Pieczone ziemniaki Magdy Gessler

Składniki:
  • ziemniaki 4 (odmiany mączystej
  • olej 1 łyżka
  • sól i pieprz
  • gęsty jogurt 500 ml
  • czosnek 4 ząbki
  • świeży koper 4 łyżki
  • szczypiorek 4 łyżki
  • natka 4 łyżki
Nagrzać piekarnik do 200°C. Wyszorować i osuszyć ziemniaki. Nakłuć każdy ziemniak widelcem, posmarować olejem i posypać solą i pieprzem. Żeby skórka była miękka należy przed pieczeniem zawinąć ziemniaki w folię aluminiową, żeby była chrupiąca – nie zawijać. Ułożyć ziemniaki na blasze. Piec godzinę. Sprawdzić nożem, czy środki są miękkie. Wymieszać wszystkie składniki okrasy. Ziemniaki przekroić na połówki. Podawać z jogurtowo-ziołową okrasą.

Czas 1 godz. 15 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...