Szukaj przepisów

czwartek, 27 lutego 2014

Rukola z pomidorkami Magdy Gessler

Składniki:
  • rukola 2 spore garście
  • pomidorki koktajlowe 8
  • orzechy włoskie garść
  • parmezan
  • sok z cytryny lub ocet jabłkowy 2 łyżki
  • oliwa 4 łyżki
  • cukier
  • sól
Przygotować sos: wszystkie składniki wymieszać do konsystencji emulsji.

Opłukać i wysuszyć rukolę. Pomidorki pokroić na ćwiartki lub połówki. Orzechy lekko uprażyć na suchej patelni.

Pomidorki wymieszać z rukolą, polać sosem. Na wierzchu ułożyć plasterki parmezanu i orzechy. Podawać ze świeżą bagietką.

Czas 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...