Szukaj przepisów

czwartek, 27 lutego 2014

Tarta z jabłkami Magdy Gessler

Składniki:
  • mąka 200 g
  • masło 100 g
  • cukier 200 g
  • żółtko 1
  • duże jabłka 5
  • cynamon
  • płatki migdałowe
Posiekać mąkę z masłem. Dodać cukier i żółto i zagnieść kruche ciasto. Odstawić na kilka minut do lodówki.

Umyć jabłka i dobre wytrzeć. Nie obierać ze skórki. Następnie pokroić w cienkie plasterki. Rozwałkować ciasto i wyłożyć nim formę. Wierzch udekorować jabłkami tak, aby utworzyły ładny wzór. Posypać jabłka odrobiną cukru, cynamonu i płatkami migdałowymi.

Piec około 30 min. w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200'C.

Czas 1 godz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...