- 1 kurczak lub 2 piersi kurczaka
- 4 łyżki mąki pszennej
- 4 łyżki oleju (oliwy z oliwek)
- 1 jabłko
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 1 gałązka selera naciowego
- 2 łyżki curry
- 1/2 szklanki soku pomarańczowego
- 3/4 szklanki bulionu drobiowego
- 1 liść laurowy
- sól i pieprz
Na pozostałym na patelni oleju przesmaż oczyszczone i pokrojone warzywa, posyp je curry oraz zalej sokiem i bulionem. Następnie wymieszaj z plasterkami jabłka i przyprawami, włóż liść laurowy i zagotuj. Do tego dodaj kawałki kurczaka i duś pod przykryciem do czasu aż zmięknie.
Podawaj z ryżem i surówką z cykorii lub zieloną sałatą. Możesz też udekorować cząstkami pomarańczy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz