Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Sałatka z ananasem i kiełkami

Składniki:
  • 1 puszka ananasów w kawałkach
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 3 łyżki skiełkowanych ziaren pszenicy
  • 1 winne jabłko
  • 1 mała kiść winogron
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 mały kubek jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, pieprz

Ananasy osącz, selery umyj i pokrój w cienkie plasterki. Jabłko umyj, obierz (wykrój gniazdo nasienne), pokrój w półplasterki. Kiełki opłucz, osącz. Winogrona umyj, przekrój na połówki. Jogurt przypraw solą, pieprzem i miodem, wymieszaj z chrzanem i sokiem z cytryny. Składniki sałatki ułóż w salaterce, polej sosem, udekoruj listkami selera. Taka sałatka bardzo pasuje do pasztetów, faszerowanego drobiu i zimnej pieczeni z indyka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...