Składniki:
- 1 puszka ananasów w kawałkach
- 3 łodygi selera naciowego
- 3 łyżki skiełkowanych ziaren pszenicy
- 1 winne jabłko
- 1 mała kiść winogron
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 mały kubek jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka miodu
- sól, pieprz
Ananasy
osącz, selery umyj i pokrój w cienkie plasterki. Jabłko umyj, obierz (wykrój
gniazdo nasienne), pokrój w półplasterki. Kiełki opłucz, osącz. Winogrona umyj,
przekrój na połówki. Jogurt przypraw solą, pieprzem i miodem, wymieszaj z
chrzanem i sokiem z cytryny. Składniki sałatki ułóż w salaterce, polej sosem,
udekoruj listkami selera. Taka sałatka bardzo pasuje do pasztetów,
faszerowanego drobiu i zimnej pieczeni z indyka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz