Szukaj przepisów

piątek, 20 lipca 2012

Wątróbka z pokusą


Składniki:
  • 50 dag wątróbki cielęcej
  • 2 cebule
  • 3 jabłka
  • 1 szklanka śmietany 12-proc.
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżeczki sosu sojowego
  • szczypta estragonu
  • 3–4 łyżki mąki
  • olej do smażenia
  • sól

Wątróbkę umyj, pokrój w wąskie paski. Cebulę drobno posiekaj. Z jabłek wydrąż gniazda nasienne, pokrój w krążki i oprósz mąką; potem obsmaż na oleju. Następnie w tym samym tłuszczu usmaż wątróbkę z cebulą. Śmietanę wymieszaj z sosem sojowym i musztardą. Zagotuj i ewentualnie przypraw do smaku solą. Wątróbkę ułóż z jabłkami, polej sosem i posyp estragonem. Podawaj z ryżem i surówką z papryki, ogórka kwaszonego, pora i marchwi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...