Szukaj przepisów

poniedziałek, 10 marca 2014

Kulebiak z kapustą i grzybami Magdy Gessler

Składniki:
  • mąka pszenna 1 kg
  • drożdże 150 g
  • żółtka 2 sztuki
  • masło klarowane 100 ml
  • cukier do smaku
  • kiszona kapusta 500 g
  • suszone grzyby 100 g
  • olej lniany 2 łyżki
Z drożdży i niewielkiej ilości cukru, mąki pszennej i mleka przygotować zaczyn. Odstawić w ciepłe miejsce aby wyrósł.

Z pozostałych składników przygotować ciasto.
Połączyć je z zaczynem i pozostawić do wyrośnięcia.

Do odciśniętej i pokrojonej kapusty dodać namoczone grzyby, olej i przyprawy. Gotować do miękkości.

Ciasto wałkować na grubość 1cm. Na środek placka położyć gotowy farsz i zwinąć.
Piec godzinę w temperaturze 180°C.

Czas 1 godz. 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...