- gołąbki
- bulion warzywny
- 2 pomidory
- cebula
- masło
- oliwa
- świeży rozmaryn
- ser camembert
- jajo na twardo
- masło
- pieprz, sól
Zaczynamy od zeszklenia cebuli na maśle z kroplą oliwy. Cebulę doprawiamy solą, czarnym pieprzem i szczyptą cukru. Gdy cebula będzie mięknąć, zajmujemy się grzybami, które, jak każde, należy przebrać, umyć i pokroić. Sprawione grzyby wrzucamy na patelnię i smażymy je przez kwadrans.
W tym czasie podgrzewamy bulion, do którego dodajemy miękkie grzyby. Doprawiamy świeżym rozmarynem i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, dodajemy świeże pomidory pokrojone w grubą kostkę i gotujemy 15-20 minut doprawiając solą, pieprzem i świeżym rozmarynem.
W ostatniej fazie możemy zupę zaprawić śmietaną. Przelewamy do talerzy, do każdej porcji dodajemy po połówce jaja na twardo i plasterku sera camembert. Posypujemy natką pietruszki i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz