Szukaj przepisów

poniedziałek, 10 lutego 2014

Maślaki w winie

Składniki:
  • 70 dag maślaków
  • oliwa z oliwek
  • masło
  • rozmaryn
  • szczypta chili
  • czosnek
  • 100 ml białego wina
  • pieprz, sól
Grzyby przebieramy, czyścimy, obieramy ze skórki, a większe kroimy. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na maśle. Dodajemy maślaki, doprawiamy solą, pieprzem i świeżym rozmarynem, a następnie dusimy około 10 minut. Czosnek siekamy drobno i wraz z porcją białego wina dodajemy do grzybów. Dusimy, aż wino odparuje w 2/3, a całość odpowiednio zgęstnieje. Tak przygotowane maślaki podajemy z grzankami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...