Składniki:
- 20 dag sera feta
- 4 pomidory
- 1 zielony ogórek
- 2 czerwone cebule
- 1 czerwona papryka
- 1 słoiczek czarnych oliwek bez pestek
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy lub oleju sałatkowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka tymianku
- sól, pieprz
Warzywa umyj o osącz. Paprykę oczyść
z gniazda nasiennego i pokrój w paski. Pomidory i ogórek pokrój w talarki.
Cebulę obierz i posiekaj. Oliwki osącz z zalewy. Ser pokrój w kostkę. Wszystkie
składniki delikatnie wymieszaj.
Czosnek obierz i posiekaj. Oliwę
połącz z sokiem z cytryny, czosnkiem, tymiankiem, solą, pieprzem, a następnie
starannie wymieszaj. Sałatkę polej sosem i jeszcze raz delikatnie wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz