Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Naleśniki z nadzieniami

Składniki:
  • ciasto naleśnikowe (8 sztuk):
  • 12,5 dag mąki
  • jajo
  • około 1 szklanki mleka wymieszanego z wodą
  • margaryna do smażenia
  • sól lub Ziarenka Smaku WINIARY

Do naczynia wsyp przesianą mąkę, sól lub ziarenka smaku, dodaj jajo i wlej połowę mleka. Ciasto ubij, wlewając tyle mleka, by miało konsystencję śmietanki.

Teraz na patelni rozgrzej łyżeczkę margaryny, wlej małą chochelką ciasto. Obracaj patelnią, aby ciasto pokryło dno patelni cienką warstwą. Smaż każdy naleśnik po 2–3 minuty z każdej strony, aż się zrumieni.

Uwaga! Mąkę pszenną możesz wymieszać pół na pół z mąką razową.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...