Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Filety a la Maria Antonina

Składniki: 
  • 1 kg świeżego łososia
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 3 łyżki masła
  • 1/4 szklanki białego wytrawnego wina (najlepiej jabłecznika)
  • 2-3 łyżki posiekanego koperku, sól

Sprawionego łososia umyj, osusz, podziel na porcje, po czym lekko skrop sokiem z cytryny. Teraz posól, natrzyj musztardą, przykryj i wstaw na 1-2 godziny do lodówki.

W płaskim rondlu stop masło, ułóż łososia, skrop go winem i smaż po 4-5 minut z każdej strony. Ułóż na ogrzanym półmisku, polej sosem ze smażenia i obficie posyp koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...