- 2 owoce awokado
- 2 twarde mięsiste pomidory
- mała cebula
- łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki soku i skórki otartej z cytryny
- starta gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, potnij w drobną kostkę i tak samo pokrój cebulę. Owoce awokado przekrój wzdłuż na pół, usuń pestkę, a miąższ - delikatnie wyjęty łyżeczką - drobno posiekaj, połącz z pomidorami, cebulą, natką, sokiem i skórką z cytryny.
Po doprawieniu solą, pieprzem i gałką muszkatołową utrzyj całość na gładką masę i po schłodzeniu nadziej nią połówki awokado i wstaw na godzinę do lodówki.
Przed podaniem przybierz potrawę gałązkami zielonej pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz