Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Faszerowane awokado

Składniki na 4 porcje:
  • 2 owoce awokado
  • 2 twarde mięsiste pomidory
  • mała cebula
  • łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki soku i skórki otartej z cytryny
  • starta gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, potnij w drobną kostkę i tak samo pokrój cebulę. Owoce awokado przekrój wzdłuż na pół, usuń pestkę, a miąższ - delikatnie wyjęty łyżeczką - drobno posiekaj, połącz z pomidorami, cebulą, natką, sokiem i skórką z cytryny.

Po doprawieniu solą, pieprzem i gałką muszkatołową utrzyj całość na gładką masę i po schłodzeniu nadziej nią połówki awokado i wstaw na godzinę do lodówki.

Przed podaniem przybierz potrawę gałązkami zielonej pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...