Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Kruszon truskawkowy

Składniki:
  • 30 dag zamrożonych truskawek
  • 0,75 l białego rumu
  • 1 l lemoniady
  • 2 butelki białego wina musującego (wytrawnego)
  • 0,7 l jasnego soku winogronowego
  • 1 kg mieszanych owoców
  • (ananasy, brzoskwinie, morele, poziomki, wydrylowane czereśnie)
  • lód

Duże owoce obierz i rozdrobnij, małe pozostaw w całości, włóż (oprócz truskawek)
do dużej wazy, wlej lemoniadę, sok winogronowy, rum i odstaw w chłodne miejsce
na 2 godziny. Dodaj mrożone truskawki, wymieszaj. Wlej wino musujące, wymieszaj
i natychmiast podawaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...