Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Napój grejpfrutowy

Składniki na 12 porcji:
  • 2 butelki półsłodkiego szampana
  • 2 różowe grejpfruty
  • pół szklanki soku grejpfrutowego
  • 10 dag rodzynek
  • 1/4 szklanki koniaku
  • skórka otarta z połowy cytryny

Wyszorowane, obrane grejpfruty pokrój w plastry, usuwając z nich pestki i ułóż w wazie.

Sparz rodzynki, osącz je i wsyp razem ze skórką z cytryny do pokrojonych owoców, po czym dodaj sok grejpfrutowy i koniak.

Wazę przykryj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Tuż przed podaniem wlej szampan.

Na koniec napój rozlej do wysokich, prostych szklaneczek typu tumbler.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...