- 25 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach
- duża cebula
- winne jabłko
- 4 filety z matiasa
- ogórek konserwowy
- 10 dag marynowanych buraków
- 2 jaja ugotowane na twardo
- kilka gałązek zielonej pietruszki
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- majeranek
- cukier
- sól
- pieprz
Przygotowany sos odstaw do lekkiego schłodzenia. Filety - jeśli to konieczne - wymocz w mleku, osusz i pokrój w kostkę. Tak samo pokrój obrane ziemniaki, ogórki, buraki i cebulę oraz obrane jabłko (bez gniazd nasiennych). Połączone składniki sałatki polej sosem, dokładnie wymieszaj i wstaw na 1-2 godziny do lodówki.
Przed podaniem sałatkę dopraw solą i pieprzem oraz udekoruj ćwiartkami jajek i gałązkami zielonej pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz