Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Morszczuk w cieście tymiankowym

Składniki:
  • 80 dag filetów z morszczuka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta suszonego tymianku
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
ciasto:
  • 10 dag mąki
  • jajo
  • 2-3 łyżki mleka
  • 3 łyżeczki mielonego tymianku
  • sól

Umyte i osuszone filety natrzyj solą, pieprzem i tymiankiem, następnie skrop sokiem z cytryny, przykryj i wstaw na godzinę do lodówki.

Z podanych składników przygotuj ciasto o konsystencji gęstej śmietany (dodając ewentualnie przegotowaną wodę).

Filety - po zanurzeniu każdego w cieście - usmaż na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...