- 2 torebki ugotowanego ryżu
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- czerwona i zielona papryka
- 15 dag wątróbki drobiowej
- 10 dag mięsa mielonego
- 4 łyżki oleju
- pół szklanki Rosołu wołowego WINIARY
- 2 łyżki posiekanej natki
- kilka gałązek młodego szczypiorku
- ostra papryka, kminek
- sól, pieprz
Cebulę, czosnek i umyty szczypiorek posiekaj, a umytą i osuszoną wątróbkę oraz paprykę pokrój w kostkę.
Na rozgrzanym w rondlu oleju podsmaż cebulę, czosnek, papryki i szczypiorek. Dodaj wątróbkę i mielone mięso i usmaż je, aż mięso się zrumieni, a wtedy zalej je rosołem, dodaj ryż, przypraw do smaku, zagotuj i posyp natką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz