- 6 dużych cebul
- 2 żółtka
- szklanka gęstego sosu mięsnego
- parówki (ok. 18 dag)
- 2 płaskie łyżki bułki tartej
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
Obierz cebule, włóż do gotującej, posolonej wody. Gotuj 20 minut, następnie wyjmij, ostudź i wydrąż. Przetnij cebule u podstawy i wyjmij z nich środek, jeśli nie wychodzi, możesz posłużyć się nożem do jarzyn.
Wydrążone środki cebul posiekaj i dokładnie wymieszaj z posiekanymi parówkami, tartą bułką i żółtkami. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Uzyskaną masą napełnij wydrążone cebule, włóż do żaroodpornego naczynia, podlej olejem, po 20 minutach dodaj sos mięsny, zakryj przykrywką i piecz w średniej temperaturze, aż cebule będą miękkie.
Nadziewane cebule podawaj jeszcze gorące ze świeżym pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz