- 0,5 kg mielonego mięsa z indyka
- 1 kg kapusty pekińskiej
- szklanka kaszy manny
- 2 jaja
- cebula
- 2 kostki Rosołu drobiowego WINIARY
- ząbek czosnku
- mały słoik koncentratu pomidorowego
- bułka tarta
- Ziarenka Smaku WINIARY
- olej
- pieprz
- sól
Kapustę pokrój w drobne paski, dodaj kaszę, mięso mielone, jaja, przyprawy, podsmażoną cebulę i czosnek. Wszystkie składniki dobrze wyrób, z masy uformuj kotlety, obtocz w bułce tartej i usmaż z obu stron.
Kostki rosołowe i koncentrat rozpuść w 4 szklankach gorącej wody. Kotlety ułóż w żaroodpornym naczyniu, teraz zalej bulionem i przykryj. Wstaw do gorącego piekarnika i zapiekaj godzinę w temperaturze 200°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz