Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Kotlety drobiowe a la gołąbki

Składniki na 5 porcji:  
  • 0,5 kg mielonego mięsa z indyka
  • 1 kg kapusty pekińskiej
  • szklanka kaszy manny
  • 2 jaja
  • cebula
  • 2 kostki Rosołu drobiowego WINIARY
  • ząbek czosnku
  • mały słoik koncentratu pomidorowego
  • bułka tarta
  • Ziarenka Smaku WINIARY
  • olej
  • pieprz
  • sól

Kapustę pokrój w drobne paski, dodaj kaszę, mięso mielone, jaja, przyprawy, podsmażoną cebulę i czosnek. Wszystkie składniki dobrze wyrób, z masy uformuj kotlety, obtocz w bułce tartej i usmaż z obu stron.

Kostki rosołowe i koncentrat rozpuść w 4 szklankach gorącej wody. Kotlety ułóż w żaroodpornym naczyniu, teraz zalej bulionem i przykryj. Wstaw do gorącego piekarnika i zapiekaj godzinę w temperaturze 200°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...