- 9 płatków Żelatyny WINIARY
- szklanka mleka
- 50 dag serka homogenizowanego
- po 4 łyżki soku z cytryny i czarnej porzeczki
- 5 dag cukru pudru
- 8 dag czekolady
- 25 dag kremówki
- orzeszki laskowe
- wiśnie koktajlowe
Żelatynę namocz. Serek i mleko energicznie wymieszaj na puszystą masę. Namoczoną żelatynę rozpuść w 4 łyżkach wrzącej wody, po czym połącz z masą i wymieszaj. Krem podziel na 3 części. Jedną wymieszaj z sokiem z czarnej porzeczki, dodaj 1/3 cukru pudru i nałóż do pucharków.
Drugą część wymieszaj z sokiem z cytryny, dodaj 1/3 cukru pudru i włóż do pucharków. Trzecią część połącz ze stopioną czekoladą, zmielonymi orzeszkami i resztą cukru. Nałóż na pozostałe warstwy kremu. Deser ozięb. Każdą porcję ozdób ubitą śmietaną, wisienką i (ewentualnie) wiórkami czekoladowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz