- 4 kolby ugotowanej kukurydzy
- lub puszka kukurydzy konserwowej
- 6 małych ziemniaków ugotowanych w mundurkach
- 6 plastrów wędzonej piersi indyka
- zielony ogórek
- gruszka
- 2 cebulki dymki
- 4 łyżki octu winnego
- 6 łyżek oleju słonecznikowego
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- kilka liści sałaty
- sól, pieprz
Wyłuskaj ziarna kukurydzy z kolb (konserwową po prostu odsącz). Obrany ogórek i cebulkę pokrój w plasterki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, a gruszkę - na cząstki. Warzywa i owoce wymieszaj z kukurydzą.
Z octu, oleju, soli i pieprzu przyrządź sos i polej nim sałatkę. Podawaj ją na umytych liściach sałaty ułożonych na talerzykach, dodając zwinięte plastry piersi indyka. Posyp świeżą pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz