Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Kukurydza z ziemniakami

Składniki:
  • 4 kolby ugotowanej kukurydzy
  • lub puszka kukurydzy konserwowej
  • 6 małych ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 6 plastrów wędzonej piersi indyka
  • zielony ogórek
  • gruszka
  • 2 cebulki dymki
  • 4 łyżki octu winnego
  • 6 łyżek oleju słonecznikowego
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • kilka liści sałaty
  • sól, pieprz

Wyłuskaj ziarna kukurydzy z kolb (konserwową po prostu odsącz). Obrany ogórek i cebulkę pokrój w plasterki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, a gruszkę - na cząstki. Warzywa i owoce wymieszaj z kukurydzą.

Z octu, oleju, soli i pieprzu przyrządź sos i polej nim sałatkę. Podawaj ją na umytych liściach sałaty ułożonych na talerzykach, dodając zwinięte plastry piersi indyka. Posyp świeżą pietruszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...