Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Szaszłyk wołowy

Składniki na 4 porcje: 80 dag polędwicy wołowej
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sherry
3 łyżki cukru
łyżeczka drobno posiekanego imbiru
1-2 ząbki czosnku

Wymieszaj roztarty czosnek z imbirem, sosem sojowym, cukrem i sherry. Umytą i osuszoną polędwicę pokrój w równą kostkę, ułóż w salaterce, zalej przygotowanym sosem, dokładnie wymieszaj, przykryj i odstaw na 1-2 godziny do lodówki. Po schłodzeniu nadziej na szpadki i upiecz na grillu. Podawaj z frytkami lub ryżem.

To potrawa z „kuchni magicznej” - mięso wołowe uważane jest za pokarm ochronny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...