Szukaj przepisów

piątek, 17 sierpnia 2012

Surówka z białej kapusty

Składniki:
  • 50 dag białej kapusty
  • 4 pomarańcze
  • 2 duże marchewki cebula
  • 10 dag rodzynek
sos:
  • pół szklanki jogurtu
  • łyżeczka miodu
  • sok i skórka otarta z pomarańczy
  • sól, pieprz

Bardzo dokładnie wymieszaj składniki sosu. Umytą i osuszoną kapustę drobno poszatkuj, cebulę pokrój w cienkie półplasterki, obrane pomarańcze pokrój w kostkę, usuń pestki. Obierz i umyj marchewki, zetrzyj je na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki sałatki połącz, polej sosem, posyp sparzonymi rodzynkami, wymieszaj. Surówkę podawaj lekko schłodzoną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...